Välkommen att tassa in...

God vän är alltid välkommen!







tisdag 31 december 2013

Vad vill du veta?




Vill du veta vad som händer nästa år? Vänd dig med förtroende till Gustavdamos! Jag har lång utbildning och erfarenhet av kattrologiska förutjamelser! Garanterad sanningshalt utlovas! Jag använder mig både av morrhår, svanstipp, muständer och gråa fjädrar för högsta träffsäkerhet! Välkommen med dina frågor! 
 
Och ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er allihopa! 


måndag 30 december 2013

Julrapport


Jahajam, vad ska man tycka om julen? Själva julafton har jag inte mycket till övers för. Synnerligen trist dag. Både matte och husse försvann tidigt, och kom inte hem förrän julafton var slut! Att jag fått extra mycket blötmat i min skål räckte inte alls för att kompensera en i övrigt långtråkig dag. 

Nä, tacka vet jag juldagen! Då kom alla människor jag känner. Åtminstone de jag känner bäst. Särskilt minisen gillar jag. Hans leksakslåda uppskattar jag också. Mina människor tycker det är aningen underligt, för jag bryr mig ju inte om kattleksaker? När ska de fatta att bilar, gubbar och andra småsaker är mer i min smak? Men de ska ligga i lådan. Ute på golvet mister de märkligt nog sin charm!

Resten av julen har varit helt okej. Mina människor har i huvudsak skött sig. Hyggligt varmt om tassarna där ute. Enda lilla orosmolnet är att jag igår kväll upptäckte en icke inbjuden katt under en av mina rhododendronbuskar. Självklart är vederbörande noga upplyst om vems mark detta är, men jag blev mer eller mindre intvingad av husse innan jag var helt klar med min information. Kan bara hoppas jag slipper ta till ytterligare klargöranden ikväll.



fredag 20 december 2013

Nu tassar jag in julen!






Eftersom matte inte hittat igen riktigt alla ork-delar, måste jag ta litet extra julledigt. Kommer tillbaka på måndag 30 december! Hoppas vi ses då!

torsdag 19 december 2013

En tidig julklapp


Jag har en del erfarenhet av att äta fel saker. Grodor. Ödlor. För att inte jama om förgiftade möss. Nu har jag aldrig kunnat upptäcka minsta tendens till musätande hos matte, så tydligen finns det annat man också ska akta sig för? Själv påstår hon att det var av sallad hon blev sjuk!? Ja, varför ska man äta sånt, kan man fråga sig? Ska jag inte göra i fortsättningen heller. 

Man hade ju kunnat hoppas, att med en matte i sängen skulle man slippa mötas av sånt här, när man förväntansfullt kliver upp på morgonen. Men man kan inte räkna bort husse, tydligen.
En normalt funtad katt inser genast att den dörren inte är lämplig att begagna för tillfället. Och att det gäller att handla snabbt!
Alltså ilade jag direkt till den andra, och satte mig ivrigt väntade på att dörrhandtaget skulle tryckas ner. Så skedde givetvis inte. Ni förstår säkert vad som hände? 

Tänk att den där människan måste sticka mig varenda gång vi träffas?! Men frånsett det dumma beteendet fick jag höra något väldigt positivt, något som jag har ansett länge. Ingen mer dietmat för mig del! Nä, fullmatade bitar ska det vara i fortsättningen! Jag tackar för den julklappen!
 

tisdag 17 december 2013

Inte idag heller


Matte letar fortfarande efter sin ork. Jag tror den finns på toaletten, för där letar hon ofta. Hoppas verkligen hon hittar den till i morgon, för så här kan vi inte ha det!


 

måndag 16 december 2013

Ingen blogg idag..

Det blir ingen blogg idag. Matte har blivit matförgiftad och har tappat orken nånstans...

fredag 13 december 2013

Gustav var en stalledräng...




Visst är jag fin? Nu är jag redo för att tassa runt i husen här! Hoppas de har litet gott att bjuda en lussande katt på!

Hoppas ni alla får en god och mysig helg!

torsdag 12 december 2013

Olika åsikter





Matte påstod att det var rätt skönt ute idag. Det tyckte inte jag. Jag tyckte det var skönt att få sitta inne på kontorsbordet. 

Man kan inte alltid tycka likadant, eller hur?





onsdag 11 december 2013

Hur har ni det med drickandet?


Hörnställning, ska de' va'
Vad har ni för dricka-vanor? Jag har tre vattenställen. Två skålar och en fontän. Jag använder nästan jämt skålen här på bilden. Där står jag, eller sitter, alltid i hörnet. Det är bara jag som fattat hur perfekt det är! De andra katterna står litet hur som helst och dricker vid skålen?

En likadan skål står i ett annat rum, men den använder jag aldrig. Det finns ingen mysfaktor alls där! Och så har jag förstås den där vattenfontänen. Någon enstaka gång kan jag ta några slick där. Förut gillade jag den allra mest. Drack nästan aldrig nån annanstans. 

Men just nu slår inget att få hörn-dricka i en helt vanlig skål.


tisdag 10 december 2013

Min eller husses, det är frågan?


Ska du inte lägga dig snart, matte?
Har i några veckor infört en ny kvällsritual. Varje kväll lägger jag mig på en stol under matbordet. Där ligger jag tills jag är säker på att matte har krupit ner under täcket. Då är det dags för min entré i sängkammaren. Ger matte litet kvällsgos, innan jag tassar över till min säng. Jag skriver "min säng", för nu har husse varit borta så länge, att besittningsrätten måste ha övergått i min ägo. Gissar att han kommer ha vissa synpunkter på detta när han återvänder sent i kväll? Vi får väl se vad vi kan förhandla oss fram till. Jag är inte helt omedgörlig, för hans mage tillhör ju mina favoritplatser att ligga på.  

Det brukar alltid bli en del äganderättsproblem i början, när husse återvänt hem. Räknar med att det inte blir annorlunda i kväll.

måndag 9 december 2013

Bu för Sven!!


Först måste jag berätta om besöket vi hade av Sven. Han kom redan på torsdagen, och ville aldrig åka hem. En väldigt otrevlig typ, som förhindrade mig att tassa ut hela fredagen också. Jo, jag var ute ett ögonblick, följde med matte när hon skulle greja med något. Vilken
Rädde sig, den som kan!!!
skräckupplevelse! Jamade direkt till henne, att skulle hon vara ute i det där, fick hon faktiskt skylla sig själv om hon blåste bort! Jag tänkte inte göra det! Sprang och tog betäckning i min lilla koja på  altanen. Gjorde ett nytt försök senare på dagen, man ska ju tänka positivt, men direkt matte öppnade dörren insåg jag mitt misstag. Räddade mig in i en kartong, som lyckligtvis stod innanför dörren. Den där Sven är aldrig mer välkommen till mig!


Tack och lov fick jag litet gjort på Mitt Område på lördagen, och det var tur, för på söndagen stod vattnet ovanför tassarna när jag gjorde ett försök att komma ut! Först hade det kommit vitt, och sedan blött, och alltihop låg kvar! Det var bara att vända på tassen, och göra det en katt i slik situation måste göra: uppsöka lådan. Där inne var det åtminstone torrt.

Synd man inte kan göra som vissa andra djur, sova sig igenom eländet. 

fredag 6 december 2013

Bara att beställa!




Kan det bli enklare? Användarvänlig och lättskött på alla sätt! Förväntar mig snabba inköp till varje katthushåll!

Och så önskar jag er alla en riktigt bra helg! 


torsdag 5 december 2013

Den optimala lösningen


Som jag berättat tidigare, behöver jag en del betänketid numera innan jag fattar beslut om huruvida jag ska tassa ut eller inte? Egentligen tycker jag det är fel att stressa fram såna saker. Den optimala lösningen är givetvis att matte håller upp dörren i en lagom vinkel, så att jag kan sitta inne i värmen och samtidigt bevaka omgivningen där ute!

Jag har nu försökt praktisera denna min lösning några dagar. I vanliga fall brukar jag stå och kolla om vädret är tjänligt, och har flera gånger efter en stund råkat ut för att jag på något sätt helt plötsligt befinner mig där ute? Nu har jag i stället satt mig ner innanför dörren, och där lugnt avvaktat. När matte frågat "hur ska du ha det, Gustav?" har jag bara fortsatt min spaning utan ta någon notis om henne.

Nu måste jag erkänna, att min taktik fungerar bara till en viss gräns. Men i morse slog jag nytt rekord i dörrspaning, så helt klart är det mest en fråga om finslipning av argumenten. Det tror jag säkert? 

onsdag 4 december 2013

Livets lott




Alltid vaksam, ständigt på vakt
så är livet för en katt
Ett ljud...nåt nytt vi inte sett
allt upptäcker vi lekande lätt
och det är som det måste vara
när man ska skydda sig från fara
För i världen finns båd' ont och gott
 man måste finna sig i livets lott


tisdag 3 december 2013

Det kan man undra



Trots totalt undermålig arbetsmiljö, ger jag inte upp kontrollerna av monsterskåpet, i vars inre nästan helt säkert döljer sig...jam, det undrar jag med?


Långt inne i mörkret har jag fullgjort mitt uppdrag, för den här gången. Nu gäller bara att ta sig ut...

Ska man behöva ha det så här??

Ja, ni ser! Är det inte bedrövligt?

Varför utsätter jag mig för detta? Och gång på gång?

måndag 2 december 2013

Inget jobb för mig!


I morse måste jag ha väderinspektion fyra gånger innan jag bestämde mig. Tassa ut eller inte? Det är stora överväganden att göra på morgonkröken. Man vill ju inte förfrysa nosen!

Annars har det varit en riktigt behaglig helg. På lördagen kunde jag till och med vara ute och jobba nästan som vanligt. Åtminstone bra mycket längre än vad som kunnat betecknats som 'vanligt' den senaste månaden. Inomhus fick jag extrajobb med att godkänna diverse underligheter matte placerat ut litet här och var. Men nu är det gjort, och de får tills vidare stå kvar.

"Jag vill va' ifred" jamade Kjelle
Igår försvann matte på eftermiddagen. Hon skulle hälsa på min gode vän Kjelle Bus, som skulle jobba som Tittapåkatt i en butik.  Alltså, jag fattar inte, vilken kille! Tänk att sitta i en bur i en affär mest hela dagen?! Och dagen innan hade han också varit där! Visserligen fick han komma ut och gosa mycket med sin matte också, men ändå?
Det jobbet skulle jag tacka nej till!